ORANGEPRO

ORANGEPRO

وبلاگی در مورد دنیای کامپیوتر
ORANGEPRO

ORANGEPRO

وبلاگی در مورد دنیای کامپیوتر

10 دستور پرکاربرد لینوکس-7


Uname



 Unameاطلاعات مهم و حیاتی سیستم نظیر ،نام هسته،نام سیستم،نسخه هسته،نوع پردازنده وسایر اطلاعات را نمایش میدهد.اجرایی این دستور در یک لپ تاپ با سیستم عامل فدورا این خروجی را می دهد:

[ali@localhost~]$ uname –a

Linux  localhost.localdomain 3.7.8-202.fc18.x86_64

#1  SMP Fri Feb 15 17:33:03 UTC 2013 x86_64 x86_64

X86_64 GNU/Linux

سوییچ های این دستور عبارت اند از:

a تمامی اطلاعات این دستور را نمایش میدهد

Vنمایش فقط هسته

i  مشاهده سکوی سخت افزاری

o مشاهده نوع سیستم عامل



10دستور پرکاربرد لینوکس-6     ifconfig

10 دستور پرکاربرد لینوکس-6

Ifconfig




Ifconfigیکی از قدیمیترین دستورات برای تنظیمات آداپتور شبکه در سیستم های یونیکسی است که هنوز هم استفاده می شود. اگرچه این دستور در توزیع های جدید وبه روز از رده خارج شده است و به جای آن توصیه شده است از دستور ip استفاده شود اما آشنایی با دستور ifconfigهمچنان یک ضرورت است.

دستور زیر برای دیدن تنظیمات تمامی کارت های شبکه روی سیستم بکار می رود:

$ ifconfig  -a

اگر بخواهیم یک آداپتور شبکه را فعال کنیم می توان مانند مثل زیر عمل کنیم:

# ifconfig eth0 up

برای غیر فعال کردن آداپتور شبکه هم می توان از الگوی فوق استفاده کرد و به جای up، down  نوشت. همچنین می توان مانند مثال زیر، تنظیمات یک آداپتور شبکه را تعیین کرد.

# ifconfig  eth1  172.16.16.5

 netmask 255.255.255.248   gateway 172.16.16.1

توجه داشته باشید که تنظیمات  پس از راه اندازی سیستم از بین می رود و باید در هر بار بالا آمدن سیستم دستورات را دوباره اجرا کرد.

در توزیع های بر پایه دبیان مانند اوبونتو،مینت وپاسیکس می توان فایل /etc/network/interface را ویرایش ویرایش کرد وتنظیمات هر آداپتور شبکه را در همین در همین فایل وارد کرد(برای ویرایش فایل فوق نیاز به ارتقای سطح دسترسی به کاربر ریشه است).

اما در توزیع های بر پایه فدورا،نظیر ردهت، لینوکس اوراکل وcentos تنظیمات ثابت آداپتورهای

شبکه کمی پیچیده تر است و برای هر آداپتور باید یک فایل جداگانه در مسیر /etc/sysconfig/network-script ساخت که در سری آموزش های آینده تقدیم حضور شما عزیزان می شود.



10دستور پرکاربرد لینوکس-5     MKDIR

10 دستور پرکاربرد لینوکس-5

Mkdir



هر چند دستورات قبلی دستورهای مدیریتی سیستم بودند،mkdir دستوری است که هر کاربر می تواند اجرا کند.

دستور زیر پوشه tmpرا در پوشه خانگی کاربر aliمی سازد:

Mkdir   ~ali/tmp

اگر بخواهیم چندین پوشه تو در تو بسازیم ،لازم نیست تا ابتدا یک پوشه ایجاد کنیم،به درون آن تغییر مسیر دهیم،یک پوشه دیگر بسازیم و این کار را چند بار تکرار کنیم.فقط کافی است از سوئیچ pدر دستور mkdir استفاده کنیم:

Mkdir  -p ~ali/folder1/folder2/folder3




10دستور پرکاربرد لینوکس-4       passwd

آموزش تصویری هیدرا

با سلام خدمت کاربر های عزیزمون ما در کانال آپاراتمون ویدیوی جهت آموزش هیدرا قرار دادیم و امیدوارم با دیدنش خیلی از مشکلاتتون برطرف بشه.


دیدن ویدیو بطور مستقیم


رفتن به کانال آپارات

راهکار های مبارزه با باج افزار Wanna Cry

۱- نصب پچ امنیتی MS17-010 مایکروسافت که از طریق ابزار به روز رسانی ویندوز (Windows Update) قابل دسترسی است. برای دریافت بسته امنیتی مربوط به سیستم عامل ویندوز اکس پی یا ویندوز سرور ۲۰۰۳ می توانید از این لینک استفاده کنیدواناکرای

۲- در صورتی که به بسته امنیتی فوق دسترسی ندارید، می توانید سرویس SMB را در نسخه های مختلف ویندوز با استفاده از محیط powershell غیر فعال نماییدواناکرای

۳- در صورتی که به سرویس SMB نیاز مبرم دارید، می توانید صرفاً پورت های ۴۴۵ و ۱۳۹ مربوط به پروتکل SMB را روی فایروال ویندوز ببندید.

گروه ORANGEPRO با توجه به فعالیت گسترده این باج افزار در کشورهای مختلف به خصوص ایران، به مدیران شبکه هشدار می دهد که حتماً به روز رسانی سیستم عامل ویندوز، تهیه کپی پشتیبان از فایل ها و اطلاعات مهم، به روز رسانی آنتی ویروس ها، و اطلاع رسانی به کاربران جهت اجرا نکردن فایل های پیوست ایمیل های ناشناس را در اولویت کارهای خود قرار دهند

.

گفتنیست طبق آمار وزارت ارتباطات، تاکنون بیش از ۲۰۰۰ مورد آلودگی به باج افزار واناکرای در ایران گزارش شده. بیشترین آلودگی متعلق به اپراتورهای ارتباطی، سلامت و پزشکی، و دانشگاهی در استان های تهران و اصفهان بوده است

10 دستور پرکاربرد لینوکس-4

Passwd



از passwdبرای تغییر رمز عبور کاربران به کار می رود. هر کاربری می تواند این دستور را اجرا کند. در این صورت فقط می توان رمز عبور کاربر اجرا کننده دستور را تغییر داد. اما اگر کاربر ریشه (root) این دستور را اجرا کند و نام کاربر را به عنوان آرگومان به passwd بدهد، رمز عبور آن کاربر به مقدار وارد شده تغییر خواهد کرد:

#passwd ali

همچنین می توان به کمک گزینه d،نیاز به وارد کردن رمز عبور کاربر را برای لاگین غیر فعال کرد:

#passwd  -d ali



10دستور پرکاربرد لینوکس -3          chown