ORANGEPRO

ORANGEPRO

وبلاگی در مورد دنیای کامپیوتر
ORANGEPRO

ORANGEPRO

وبلاگی در مورد دنیای کامپیوتر

10 دستور پرکاربرد لینوکس-3

Chown




همانگونه که از نام این دستور هم مشخص است برای تغییر مالکیت (و گروه)فایل ها بکار می رود

Chown  -R ali   /home/ali/NewFolder

در دستور فوق، مالک پوشه مورد نظر به همراه تمامی فایل های زیرپوشه های آن به ali تغییر داده شده است. باید توجه داشته باشید که برای تغییر مالکیت یک فایل باید سطح دسترسی خود را به کاربر rootتغییر بدهید. می توان علاوه بر تعیین مالک فایل،گروه کاربری را نیز به کمک chownتعیین کرد.

Chown ali:ali   /home/ali/file



10 دستور پرکاربرد لینوکس-2   chmod


10 دستور پرکاربرد لینوکس-2

Chmod



این دستور برای تغییر سطح دسترسی فایل ها و پوشه ها به کار می رود. دسترسی ها در لینوکس به 3 بخش ،read،writeو execute تقسیم میشود که می توان به جای این ها از اعداد 4،2و1 استفاده کرد.

Chmod ug+rwx   file.txt

در مثال فوق تمامی دسترسی ها (خواندن،نوشتن و اجرا) به مالک و گروه مالک مورد نظر اختصاص داده می شود.

در مثال بعدی، دسترسی نوشتن روی فایل از گروه و دیگر کاربران (به جز مالک فایل)سلب شده است.

Chmod  go-w  file.txt

در مثال زیر که برای آشنایی کار با اعداد دهدهی آورده شده است در یک پوشه وتمامی متعلقات زیر مجموعه آن، به مالک آن سطوح خواندن، نوشتن و اجرا کردن (4+2+1)، به هم گروهی های مالک حق خواندن واجرا کردن (4+1)و به دیگر کاربران فقط حق اجرا(1)داده شده است:

Chmod   -R  751  /media/untitled\Folder



10دستور پر کاربرد لینوکس-1 mount


مطالبی که باید در مورد ریجن ها در PS4 بدانید


۱- ریجن بازی هر ریجنی که باشه هم  بر روی هر ریجن اکانتی هم به صورت انلاین هم به صورت افلاین اجرا میشه (‌ یعنی اگه مثلا ریجن بازی ۳ باشه و ریجن اکانت و کنسول ۱ باشه بازی هم به صورت افلاین هم به صورت انلاین قابل اجرا است. ( ریجن کنسول در این مورد هیچ اهمیتی نداره )

 

۲- شما فقط بر روی یک اکانت نیاز به پلاس دارید. باقی اکانت ها خودکار فعال میشن. (‌شما باید یک اکانتتون رو پلاس کنید بعد روی همه اکانت هایی که میسازید حتی اگه کشور اکانت های دیگتون فرق کنه قابل استفاده هست – فقط نکته اینجاست که اکانتی که روش پلاس فعال کردید رو باید Primary کنید ) –  ( ریجن کنسول در این مورد هیچ اهمیتی نداره )

 

۳- حالا که مورد ۱ و ۲ رو خوندید حتما سوال میکنید پس ریجن بازی چه موقع مهم است؟  جواب اینه که شما اگه بخواید DLC یا همون چیزهای پولی که همراه بازی ها هست رو خریداری و دانلود کنید باید ریجن اکانت و ریجن بازی مثل هم باشه.  ( دقت کنید ریج کنسول اینجا هم اهمیتی نداره ).

DLC چیست؟ یه سری چیزهایی پولی که همراه بازی توی استور به صورت پولی عرضه میشن. تعداد کسانی که تمایل به تهیه اونا دارن خیلی خیلی کمه.

راه حل برای مورد سوم  :‌ حتما عده ی کمی از شما هستید که دوست دارید DLC بازی ها رو خریداری و دانلود کنید اما به دلیل اینکه ریجن بازیتون یک نیست  و ۲ است موفق به خرید نمیشید. در این موقع شما میتونید یه اکانت بسازید و کشور اکانت رو امارات بزنید بعد اکانت امارات رو شارژ کنید و با اون اکانت امارات DLC رو خریداری کنید.  (‌یعنی دیگه به تهیه پلاس روی اکانت امارارت نیاز ندارید)

۴- پس راجع به ریجن کنسول چی چه ارتباطی به ریجن بازی دارد؟ جواب :‌ ریجن کنسول کلا هیچ ارتباطی به بازی و … نداره. یه جور منطقه بندی سونی هست که قیمت گذاری ریجن ها هم طبق هر ناحیه فرق میکنه. ( البته ریجن ۲ ژاپن و ریجن ۳ جای دوتا دکمش برعکسه )

۵- آیا سرور ریجن های مختلف بازی با هم فرق میکنه؟  خیر.

10 دستور پرکاربرد لینوکس-1

mount



دستگاه هایی مانند فلش یو اس بی دیسک سی دی یا دی وی دی یا رسانه های جدا شدنی به محض اتصال به یک سیستم لینوکسی شناسایی و مانت می شوند .اما برای سایر دیسک ها یا برای مانت در  محل دلخواه باید رسانه را به طور دستی مانت کنیم .در گذشته محل مانت پیش فرض /mnt بود اما در نسخه های بعدی هسته لینوکسی به /mediaتغییر پیدا کرد اما باز هم این مسیر در هسته های جدیدتر به /run/media/USERتغیییر پیدا کرد.در هر صورت پیش از مانت، باید یک پوشه خالی برای این منظور ایجاد کرد و سپس پارتیشن دستگاه مورد نظر را در آن پوشه مانت کرد:

#mkdir  /media/my_disk

#mount /dev/sdb1    / media/my_disk

اگر چه دستور mountدر بیشتر مواقع فایل سیستم پارتیشن را شناسایی می کند اما در صورت شناسایی نشدن فایل سیستم می توان از گزینه tکه در مقابل آن نوع فایل سیستم پارتیشن دستگاه آورده شده است استفاده کرد:

#mount   -t ntfs  /dev/sdb1   /media/my_disk

به جای استفاده از گزینه tو تایپ فایل سیستم می توان از ابتدا از دستور mount.FILESYSTEMاستفاده کرد:

#mount.cifs  /dev/sdb1    /media/my_disk

برای خارج کردن امن دستگاه ابتدا باید پارتیشن های آن دستگاه را unmount کرد .برای اینکار از دستور umountاستفاده می شود.استفاده از این دستور ساده است و باید جلوی unmountمحل مانت پارتیشن را نوشت تا پارتیشنی که در آن پوشه مانت شده است از دستگاه خارج شود:

#unmount  /media/my_disk

اگر از مانت کردن در هر بار آغاز بکار کردن سیستم خسته شده اید و بدنبال راهی برای خودکار کردن فرایند مانت هستید باید پارتیشنی که می خواهید سوار شود، همچنین نقطه اتصال وسایر گزینه ها مورد نظر در mountرا در فایل /etc/fstabوارد کرد.

/dev/sdb1   /media/my_disk ext4 defualt 0 2